Celý dezert máte hotový do 30 minut - nebudete přecpaní, což se obzvláště v teplých dnech hodí :-)
Potřebné vybavení
Dortová forma
Suroviny
Ingredience na dortovou formu 20 cm
Čerstvé ovoce(množství podle oblíbenosti, my máme rádi hodně ovoce, tak kolem 700g (jahody, maliny, borůvky). V zimním počasí můžete čerstvé ovoce nahradit kompotem)
250gměkkého plnotučného tvarohu
250gšlehačky((ušlehané))
1balíčekvanilkového cukru
1balenícukrářských piškotů
holandské kakao či nastrouhanou čokoládu na zdobení
Postup
Ovoce si omyjeme, necháme okapat a nakrájíme (jahody na čtvrtky, maliny a borůvky na půl)
Mezitím si vyšleháme šlehačku a promícháme ji důkladně s tvarohem a vanilkovým cukrem
A základ je hotový, nyní vše budeme vrstvit do dortové formy
Nejprve dáme na dno tenkou vrstvu tvarohového směsi se šlehačkou, následně cukrářské piškoty, teď vrstvu opět krému a pak ovoce
Teď vše opakujeme - piškoty, krém, ovoce a ukončíme to krémem, který buď poprášíme nastrouhanou čokoládou nebo práškovým holandským kakaem
Takto hotový dezert dejte ideálně přes noc do lednice, aby piškoty změkly