Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na obalovanou cuketu s česnekovým dipem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na obalovanou cuketu s česnekem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
6
Připravujeme smaženou cuketu v těstíčku s česnekovým dipem, doba přípravy 50 minut.
Potřebné vybavení
1 Pánev
2 mísy
Suroviny
Ingredience na cuketu v těstíčku
2
ks
Velkých cuket
2
ks
Vejce
1
hrnek
Mouky
Sůl a pepř
Olej na smažení
Ingredience na česnekový dip
1
hlava
Česneku
1/2
lžičky
Octa
1/2
lžičky
Soli
2
lžíce
Oleje
2
lžíce
Vody
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Omytou a neloupanou cuketu nakrájíme na 4 mm silná kolečka.
Cuketu loupeme pouze v případě, že je cuketa starší.
Rozložená kolečka osolíme a necháme 10 minut pouštět šťávu.
Osušíme, otočíme a uděláme stejný postup.
Do jedné mísy si nasypeme mouku.
V další míse si vidličkou rozšleháme vejce s lžící mouky, špetkou soli a pepře.
Cuketu obalíme v mouce a následně ve vaječné směsi.
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Vyndáme na papírové ubrousky.
Na dip si oloupeme všechen česnek a v hmoždíři roztlučeme. Pokud nemáme, tak prolisujeme.
Posypeme hrubozrnnou solí, přidáme olej, ocet a zředíme vodou.
Cuketu a česnekový dip podáváme s chlebem.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
bezmasé jídlo, Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
česneková omáčka, česnekový dip, cuketa, cuketové řízky, smažená cuketa, vegetariánské řízky