Tento vajíčkový sendvič nebo také toast v omeletě je dobrý tip na víkendovou snídani. Ale dobře poslouží i jako rychlá večeře v pracovním týdnu. Příprava zabere jen pár minut a s rozpočtem se vejdeme do pár koru.
Potřebné vybavení
Pánev
sporák
Suroviny
1kstoastu(velký toast, rozkrojený na půl)
1ksplátku taveného sýra(plátek sýra může být jakýkoliv dle vaší preference. Tavený sýr se ovšem rychle rozpustí do toastu.)
2ksvajec
máslo
sůl a pepř
kečup nebo jiná omáčka
jarní cibulka nebo jiná zelenina(dle vlastních preferencí)
Postup
Rozkrojíme si toast a plátek sýra na půlku a necháme stranou
V misce metličkou rozkvrdláme vejce se špetkou soli a pepře
Rozehřejeme pánev a na pánvi rozpustíme malou kostičku másla
Nalijeme do pánve vajíčkovou směs a rozprostřeme po celé ploše pánve
Do směsi položíme půlky toastů a ihned toasty otočíme
Jakmile nám celá směs začíná tuhnout a stává se z ní omeleta, otočíme omeletu i s tousty
Na omeletu položíme rozpůlené plátky taveného sýra a necháme lehce rozpustit
Začneme skládat omeletu ze všech stran na toast a vždy lehce přitlačíme na toast, aby vše drželo tvar
Lehce potřeme kečupem nebo oblíbenou omáčkou a půlky toastů otočíme na sebe. Vznikne nám tak "vajíčkový sendvič" neboli omeleta v toustu.