Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Příprava korpusu na řezy
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na ořechové řezy s žloutkovou polevou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
10
porcí
Lahodné žloutkové řezy s mletými ořechy - žloutková poleva je velmi jemná a skvěle se spojí s chutí mletých ořechů.
Potřebné vybavení
Plech
Suroviny
Na korpus:
280
g
másla
200
g
moučkového cukru
200
g
mletých ořechů
140
g
hrubé mouky
sníh ze 6 bílků
Na žloutkovou polevu:
6
žloutků
200
g
moučkového cukru
1
vanilkový cukr
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oddělíme žloutky a bílky. Máslo rozpustíme a necháme lehce vychladnout.
Do rozpuštěného másla přidáme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Směs dobře promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho přidáváme do připravené směsi, jemně promícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut, dokud korpus není zlatavý.
Mezitím vymixujeme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, dokud nevznikne hladká poleva.
Upečený korpus potřeme žloutkovou polevou a necháme vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Bílkový sníh, dezert, mleté ořechy, ořechové řezy, řezy na plech, vánoční recept, Žloutkové řezy, žloutkový krém