Okurkový salát je oblíbenou a osvěžující přílohou, která se hodí k mnoha pokrmům
Potřebné vybavení
Struhadlo
Suroviny
1velká okurka
1 ¾šálku studené vody
2polévkové lžícecukru
½polévkové lžícesoli
¼šálku octa
¼lžičky černého pepře
Postup
Začněte tím, že odstraníte vnější slupku okurky.
Odřízněte konce okurky a poté ji nahrubo nastrouhejte pomocí ručního struhadla.
V míse smíchejte studenou vodu, cukr, ocet, sůl a mletý černý pepř.
Směs důkladně prošlehejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a cukr se nerozpustí.
Nastrouhanou okurku vložte do misky a přelijte ji připraveným dresinkem.
Salát podávejte vychlazený, nejlépe v malé misce s lžičkou.
Tento okurkový salát je tradiční přílohou k pokrmům jako je řízek, smažený sýr nebo sekaná. Díky své lehkosti a svěžesti dokonale vyváží bohatší a těžší jídla.