Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: lauralaurentiu, Recept na ovocný koláč.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na ovocný koláč.
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
16
Pečeme piškotový koláč s ovocem, celková doba přípravy 1 hodina.
Potřebné vybavení
2 mísy
1 Zapékací mísa
ruční mixér
Suroviny
150
g
Mouky
120
g
Cukru
4
ks
Vejce
1
lžička
Prášku do pečiva
50
ml
Oleje
1
sáček
Vanilkového cukru
1
lžíce
Citrónové šťávy
250
g
Nakrájených nektarinek a švestek
120
g
Borůvek
Špetka soli
Nastrouhaná kůra z citronu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Dáme si předehřát troubu na 160°C.
Zapékací mísu si vyložíme pečícím papírem.
Do dvou misek si rozdělíme žloutky a bílky.
S 60g cukru si rozšleháme žloutky a přidáme vanilový cukr.
Za stálého šlehání přiléváme olej.
Poté si ušleháme bílky se špetkou soli, abychom získali lesklý sníh.
Do bílků přidáme citrónovou šťávu, zbytek cukru a opět šleháme.
Do žloutků přidáme citrónovou kůru, mouku a prášek do pečiva.
Metličkou také zapracujeme suché ingredience do žloutků.
Přidáme sníh z bílků a stěrkou promícháme.
Těsto nalejeme do zapékací mísy a zarovnáme.
Do síta si dáme nakrájené švestky a nektarinky, které posypeme 1 lžící mouky.
Sítem zatřeseme, aby ovoce bylo celé bílé a přebytečná mouka propadla sítem.
Ovoce naskládáme na tekuté těsto tak, aby zůstalo na povrchu.
Mezi toto ovoce ještě naskládáme borůvky.
Dáme péct do předehřáté trouby na cca 45 minut.
Průběžně zkoušíme test párátkem.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Moučníky, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
ovocný koláč, piškotový koláč