Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, videorecept na Parmezánová treska s tymiánem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na parmezánovou tresku s tymiánem
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
25
minut
minut
Porcí
4
osoby
Tento recept si oblíbí i Vaše děti, protože křupe a je moc dobrý.
Potřebné vybavení
Trouba
Suroviny
4
filety
z tresky
((150-200 g filet))
1
hrnek
strouhanky
((75 g))
1/3
šálku
parmazánu
((50 g))
2
stroužky
česneku nebo česnekového prášku
2
lžíce
čerstvého tymiánu nebo 2 lžičky sušeného tymiánu
1
kus
citrónu
(organického, protože použijeme jeho kůru)
3
lžíce
olivového oleje
sůl
černý pepř
čerstvý tymián
(může být i sušený)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejeme troubu na 180 °C
Plech vyložíme pečícím papírem
Filety tresky osušíme papírovými utěrkami, z obou stran ochutíme solí a pepřem
Rybí filety položíme na připravený plech
Smícháme v míse ingredience na krustu tresky: strouhanku, parmazán, citronovou kůru, čerstvý tymián, česnek a olivový olej
Vytvořenou směs dáme na filety. Nevadí,když nám něco spadne
Pečeme 12–15 minut při 180 °C, dokud není kůrka zlatavě hnědá
Dobrou chuť!
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
500 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Středomořská
Klíčové slovo:
křupavé těstíčko, parmezán, ryba, treska, tymián