Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Recept na Šťavnatá citronová kuřecí stehna
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečená kuřecí stehna s bramborem, cibulí a citronovo-česnekovou marinádou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Doba potřebná na marinování
2
hodiny
hodiny
Porcí
2
porce
Citronová šťáva je skvělou složkou marinád, protože kyselina pomáhá rozložit bílkoviny v kuřecím mase, čímž se maso stává měkčím a šťavnatějším. Skvělý recept na citronová kuřecí stehna nebo paličky z jednoho pekáče s bramborami a cibulí.
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Suroviny
2
kusy
kuřecích stehen
(alternativně 6 kuřecích paliček)
500
gramů
brambor
2
střední cibule
5
stroužků
česneku
1
citron
2
lžíce
hořčice
10
lžic
oleje
sušený tymián, sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kuřecí stehna si očistíme a připravíme. Alternativně použijeme kuřecí paličky.
Dva stroužky česneku nasekáme nadrobno a tímto česnekem potřeme kousky kuřecího masa.
Citron vymačkáme a jeho šťávu smícháme s tymiánem, hořčicí, olejem a zbylým česnekem, čímž vytvoříme marinádu.
Kuřecí kousky osolíme, opepříme a necháme marinovat v připravené marinádě po dobu 2 hodin.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
Cibuli a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
Kuřecí kousky spolu se všemi zbytky marinády vložíme do pekáče a dáme péct do trouby.
Po 15 minutách pečení přidáme do pekáče cibuli a brambory a pečeme dál, dokud není vše hotové.
Hotové jídlo podáváme ideálně s čerstvým zeleným salátem a bílým vínem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, citrón, kuřecí maso