Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
PORCE
Menší
Normální
Větší
Pečený králík s bůčkem, domácím bramborový knedlíkem a špenátem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečeného králíka s bůčkem, špenátem a bramborovým knedlíkem nebo noky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Celkový čas
3
hodiny
hodiny
Porcí
4
porce
Tradiční pečený králík s vepřovým bůčkem je lahodné jídlo, které snadno připravíte na slavnostní stůl
Potřebné vybavení
Zapékací mísa s pokličkou
Pekáč
Suroviny
1
celý králík
(cca 2,5-3 kg)
450
gramů
vepřového bůčku bez kůže
1
cibule
4
stroužky
česneku
½
polévkové lžíce
soli
120-180
mililitrů
vody
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Králíka důkladně očistěte, opláchněte a osušte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek nasekejte nadrobno.
Vepřový bůček nakrájejte na kousky a osolte.
Králíka potřete po celém těle česnekem a solí.
Do zapékací mísy naskládejte kousky vepřového bůčku a navrch cibuli.
Položte králíka na připravený základ a přidejte vodu.
Přikryjte mísu pokličkou a vložte do předehřáté trouby na 170 °C.
Pečte zakryté 1 hodinu, poté sejměte pokličku.
Pokračujte v pečení dalších 60-90 minut, přičemž každých 10-15 minut maso polévejte šťávou.
Po upečení nechte králíka odpočinout několik minut před podáváním.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 400 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramborové knedlíky, bramborové noky, domácí noky, králík, pečený králík, Špenát, vepřový bůček, výpek