Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: slovakcooking, Recept na lahodného plněného pstruha
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečeného pstruha s nádivkou, neotřelá chuť na vašem stole
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
5
minut
minut
Porcí
2
kusy
Pstruh s náplní, velmi chutná a originální večeře pro celou rodinu. Zdravá ryba na Vašem talíři.
Potřebné vybavení
Hrnec
Plech na pečení
Suroviny
2
kousky
pstruha
3
brambory
1
cibule
hrst
špenátu, čerstvé petrželky
1
lžička
majoránky
1
lžíce
papriky
sůl, pepř, strouhanka
olivový olej
citrónová šťáva
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte brambory, dokud nejsou měkké.
Umyjte dva kusy pstruha.
Pomocí nože přejeďte proti kůži ryby, abyste odstranili šupiny.
Rozřízněte břišní dutinu, vyjměte vnitřní orgány a žábry, a důkladně omyjte vnitřek ryby.
Rozřízněte rybu podél páteře a odstraňte páteř a kosti. Poté sešijte břišní dutinu.
Rychle spařte špenát a smíchejte ho s najemno nakrájenou cibulí.
Přidejte vařené brambory, papriku, petržel, majoránku, olej, sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte.
Položte pstruha na vymazaný pekáč.
Naplňte břišní dutinu připravenou nádivkou a lehce sešijte vršek ryby.
Posypte vršek ryby strouhankou.
Přikryjte rybu alobalem a vložte do trouby předehřáté na 190°C.
Pečte po dobu 45 minut.
Upečeného pstruha opatrně přendejte na talíř.
Zbylou nádivku krátce orestujte a podávejte jako přílohu.
Pstruha můžete před podáváním pokapat citronovou šťávou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
nádivka, pečená ryba, plněný pstruh, pstruh, ryba