Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Nutrition Label
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: freepik.com, Hovězí guláš
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečený hovězí guláš na maďarský způsob
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
50
minut
minut
Porcí
4
Kalorie
576
Vaříme Hovězí guláš na maďarský způsob. Uvedené množství je pro 4 porce, délka přípravy 20 minut, délka vaření 2 až 2,5 hodiny.
Potřebné vybavení
Nůž
Hrnec
který můžeme dát do trouby
Troubu
Suroviny
4
lžíce
oleje
700
g
hovězího masa
(určené na guláš, nakrájené na kostičky)
30
g
hladké mouky
3
cibule
(najemno nakrájené)
4
stroužky česneku
(prolisované)
1
zelená paprika
(nakrájené na kostičky)
1
červená paprika
(nakrájené na kostičky)
2
lžíce
rajčatového protlaku
2
lžíce
uzené papriky
2
velké
rajčata
(nakrájené na kostičky)
70
ml
suchého bílého vína
350
ml
hovězího vývaru
Na závěr:
1
červená cibule
(na posypání - volitelné)
čerstvá petrželka
(na posypání - volitelné)
zakysaná smetana
(při podávání - volitelné)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
Do hrnce, ideálně smaltovaný nebo který je určený do trouby, dáme rozehřát olej.
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli.
Jakmile je cibule dozlatova, poprášíme ji uzenou paprikou.
Nyní přidáme na cibuli nakrájené maso, které je osolené a poprášené moukou. Restujeme cca 5 minut.
Po orestování masa, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a pokrájená rajčata. Povaříme na 2 minuty
Následně dodáme rajčatový protlak, česnek, bílé víno a hovězí vývar.
Hrnec přikryjeme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme 1,5 hodiny až 2 hodiny. V průběhu pečení kontrolujeme, aby se příliš nevypařila šťáva, v případě potřeby přiléváme vývar.
Po uplynuté době vyndáme hrnec z trouby, ještě dovaříme, bez poklice, na 30 minut na varné desce, aby se omáčka zredukovala.
Nyní můžeme guláš servírovat.
Guláš podáváme s variací knedlíků a ozdobené dle chutí - cibulkou, petrželkou a zakysanou smetanou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Kalorie:
576
kcal
Cena:
300 Kč
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd
Kuchyně:
Česká, Maďarská
Klíčové slovo:
česnek, cibule, hovězí maso, hovězí vývar, paprika, rajčatové pyré, uzená paprika
Výživové hodnoty
Porce:
150
g
|
Kalorie:
576
kcal
|
Sacharidy:
12
g
|
Bílkoviny:
46
g
|
Tuk:
32
g
|
Vláknina:
6
g
|
Cukr:
11
g