Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Příprava masa na pečení
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečený vepřový bůček s česnekem a kmínem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
30
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
45
minut
minut
Porcí
4
porce
Tento recept na pečený vepřový bůček je jednoduchý, ale přináší bohatou chuť díky kombinaci česneku, kmínu a pečení ve vlastní šťávě
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
900
gramů
vepřového bůčku
1
polévková lžíce
kmínu
5
stroužků
česneku
2
cibule
½
polévkové lžíce
soli
½
lžičky
mletého černého pepře
1
šálek
vody
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Krátce opláchněte vepřový bůček pod tekoucí vodou a osušte ho.
Nakrájejte bůček na kousky.
Oloupejte a nahrubo nakrájejte cibule, česnek nasekejte.
Vložte maso do pekáče s vyššími okraji, přidejte cibuli a česnek.
Posypte maso solí, kmínem a mletým černým pepřem.
Rukama důkladně vetřete koření do masa, aby bylo ochucené ze všech stran.
Do pekáče nalijte šálek vody.
Předehřejte troubu na 175 °C.
Vložte pekáč s masem do trouby a pečte 1 hodinu a 30 minut.
Každých 20 minut maso přelévejte horkou šťávou z pekáče a otáčejte ho, aby se rovnoměrně propeklo.
Po upečení vyjměte pekáč z trouby a nechte maso několik minut odpočinout.
Servírujte maso s přílohou dle vašeho výběru.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 180 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramborové knedlíky, česnek, kmín, Špenát, vepřový bůček, výpečky