Pro milovníky ostřejších pokrmů například při sledování filmů jsou tyto pikantní cibulové kroužky v těstíčku skvělou volbou. Podáváme s dipem nebo domácím kečupem.
Potřebné vybavení
Hluboká pánev nebo rendlík na smažení
Suroviny
2ksCibule(velké)
400gHladká mouka
1ksVejce
1polévková lžíceSůl
1čajová lžičkaPepř
1/2polévkové lžíceSušený česnek
1/2polévkové lžíceMleté chilli
3hrnkySlunečnicový olej(na smažení)
1hrnekMléko
Postup
Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou se solí, pepřem, sušeným česnekem a mletým chilli důkladně promícháme metlou.
Do promíchané směsi přidáme jedno vejce a hrnek mléka, vše mícháme, dokud nevznikne řidší těsto bez hrudek.
Těsto necháme 5 minut stát.
2 větší cibule oloupeme a nakrájíme podélně zhruba na 1 cm široká kolečka.
Po nakrájení postupně z takto vzniklých koleček vyloupeme jednotlivé vrstvy (kroužky) cibule, kdy nepoužijeme středy.
Vyloupané kroužky vnoříme do připraveného těstíčka a celé je obalíme.
Předem předehřejeme rendlík s 2 až 3 hrnky slunečnicového oleje na smažení kroužků, a necháme rozpálit.
Do rozpáleného oleje poté vkládáme obalené kroužky, které smažíme, dokud nebudou mít zlatavou až nahnědlou barvu.