Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Dort z několika vrstev
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na piškotový dort s krémem jako z cukrárny
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
8
kusů
Tento dort je opravdovým zážitekemkterý spojuje chuťové pohárky s historickou elegancí.
Potřebné vybavení
Miska
Mixér
Plech na pečení
Suroviny
Ingredience na piškotový dort:
4
vejce
100
gramů
cukru
75
gramů
mouky
5
gramů
prášku do pečiva
1
lžíce
studené vody
Ingredience na polevu pusinek:
5
bílků
150
gramů
cukru
1
lžíce
lžíce mouky
175
gramů
drcených vlašských ořechů
Ingredience na krém:
200
gramů
másla
190
gramů
moučkového cukru
5
žloutků
1
lžíce
kakaa
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Troubu předehřejeme na teplotu 180 stupňů Celsia.
Oddělíme vejce. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr a studenou vodu.
Přidáme žloutky jeden po druhém, každý dobře vmícháme, a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Směs vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě 20-25 minut.
Po vyjmutí plechu z trouby jej obrátíme, sejmeme vršek, odstraníme papír a necháme plech vychladnout na grilu nebo dřevěné desce.
Výroba pusinek:
Bílky ušleháme mixérem na maximální rychlosti, dokud nevytvoříme tuhý sníh.
Postupně přidáme cukr a po jeho rozpuštění mixér vypneme a vmícháme vlašské ořechy smíchané s moukou.
Směs nalijeme do formy vyložené pečicím papírem vymazaným trochou másla, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Plech vyjmeme z trouby, necháme 2 minuty vychladnout, poté odstraníme papír a pusinky necháme vychladnout na mřížce.
Příprava krému:
Smícháme žloutky se 150 gramy cukru, dokud nebudou krémové.
Přidáme kakao, dobře promícháme, pak misku postavíme na hrnec s vroucí vodou a za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne.
Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Máslo ušleháme se 40 gramy cukru, poté postupně přidáváme do studeného žloutkového krému.
Na dortový stojan dáme piškot, rozetřeme polovinu krému, přidáme pusinky a nakonec potřeme zbylým krémem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Britská
Klíčové slovo:
dort, dort Queen Marry, krém, piškot, řezy na plech