Těsto na pizzu můžeme zpracovat i jiným způsobem, než jen vyválet placku
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Suroviny
400 gramů těsta na pizzu
1mozzarella(nastrouhaná )
2lžíce másla(rozpuštěného)
1lžička česnekového prášku
1lžička sušené petrželky
Postup
Zahřejte troubu na 200 stupňů a velký pečicí plech vyložte pečicím papírem.
Rozválejte těsto na pizzu do velkého obdélníku.
Na jednu polovinu těsta rovnoměrně rozprostřete mozzarellu a další ingredience dle vašich preferencí (feferonky, salám, šunku, kukuřici).
Druhou polovinu těsta bez sýra přehněte přes část se sýrem a pevně stiskněte okraje, aby se spojily.
Těsto nakrájejte na proužky široké cca 1,5 centimetru, zakruťte je a na připraveném plechu je rozložte tak, aby mezi nimi byly mezery alespoň 5 centimetrů.
Pečte v předehřáté troubě 12–15 minut, dokud nezačnou zlátnout.
V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo s česnekovým práškem a sušenou petrželkou. Potřete závitky touto směsí.
Vložte zpět do trouby a pečte několik minut, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a křupavé okraje.