Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na hovězí plněné rolky podle německé receptury.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na plněné hovězí rolky s anglickou slaninou
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Porcí
4
porce
Vaříme plněné hovězí rolky s anglickou slaninou a zeleninou se směsí dušené mrkve a cibulky. Podáváme s bramborovou kaší.
Potřebné vybavení
1 Pánev
Suroviny
10
plátků
Hovězího zadního masa
10
plátků
Anglické slaniny
(tenké plátky)
2
lžíce
Rajského protlaku
250
ml
Červeného polosladkého vína
(nebo šťávy s červeného ovoce)
4
ks
Cibule
2
ks
Mrkve
5
ks
Nakládaných okurek
200
ml
Vody
Hořčice
(dle chuti)
Pár
lžic
Mouky
Sůl a pepř
Červená paprika
Olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Hovězí maso si nakrájíme na přibližně 1 cm tenké plátky.
Z obou stran maso rozklepeme na rovnoměrné plátky.
2 Cibule si nakrájíme na půlměsíčky a orestujeme na oleji do zhnědnutí.
Okurky rozpůlíme podélně.
Hovězí maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na každý kousek masa dáme jeden plátek anglické slaniny a půlku kyselé okurky.
Orestovanou cibuli taktéž rozdělíme na každý kousek masa. Olej z pánve si necháme na později.
Z plátků masa uděláme rolky a zavřeme pomocí párátek.
Rolky obalíme v mouce.
Na pánvi s olejem, kde jsme restovali cibuli, zprudka orestujeme rolky ze všech stran do hněda.
Stáhneme ze sporáku a rolky dáme stranou.
Do pánve přidáme další 2 cibule nakrájené na půlměsíčky.
Nakrájíme si mrkev na tenké nudličky a také přidáme na pánev.
Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
Přidáme rajský protlak a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou.
Nalejeme červené víno (případně ovocnou šťávu).
Za stálého míchání vaříme, dokud se nezbavíme alkoholu z vína.
Ztlumíme plotnu a opět přidáme rolky na pánev.
Zalijeme vařící vodou.
Rolky dusíme 30 - 35 minut na mírném ohni.
Servírujeme s bramborovou kaší a směsí dušené mrkve a cibulky.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně:
Německá
Klíčové slovo:
anglická slanina, hovězí maso, hovězí rolky, rolky