Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Hlavní ingredience na plněné žampiony
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na plněné žampiony
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Plněné žampiony jsou jednoduchým, ale lahodným předkrmem, který lze snadno přizpůsobit podle chuti
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Pánev
Suroviny
400
gramů
žampionů
250
gramů
smetanového sýra
50
gramů
másla
2-3
stroužky
česneku
parmazán
olivový olej
sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Houby dobře otřete vlhkým hadříkem. Opatrně odstraňte nožičky a nakrájejte je nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte kostku másla. Po rozpuštění másla přidejte nasekané nožičky žampionů a česnek.
Směs dochuťte solí a pepřem a osmahněte, dokud nejsou nožičky měkké. Poté je přendejte do mísy a nechte mírně vychladnout.
K osmaženým nožičkám žampionů přidejte smetanový sýr a nastrouhaný parmezán. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Předehřejte troubu na 200°C.
Žampionové kloboučky položte na plech vyložený pečicím papírem a naplňte je připravenou sýrovou směsí.
Na každou plněnou houbu nastrouhejte trochu parmezánu navíc.
Naplněné žampiony vložte do předehřáté trouby a pečte 15-20 minut, dokud nejsou houby měkké a sýr na povrchu zlatavě hnědý.
Po upečení ozdobte žampiony čerstvým tymiánem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
česnek, žampiony