Připravujeme multikulturní pokrm z chlebu naan, vepřového masa a salátu coleslaw,
Potřebné vybavení
2 hrnce
1 Pánev
Suroviny
Ingredience na trhané vepřové maso
1kgVepřové kýty
1lžičkaČervené papriky
1/2lžičkyMletého kmínu
1/2lžičkyŘímského kmínu
1lžičkaSušeného česneku
1/2lžičkyOregana
1/2lžičkyMajoránky
1/2lžičkyKoriandru
1/2lžičkyRajského protlaku
1lžíceSoli
2lžíceVody
3lžíceOleje
1/2ksČervené cibule
50mlKečupu
1lžíceHnědého cukru
1lžíceVinného octa
1lžíceSójové omáčky
Ingredience na chléb naan
250gMouky
1lžičkaSoli
1/2lžičkyPrášku do pečiva
75gČerstvého droždí
150mlVody
2lžíceBílého jogurtu
4lžíceRozpuštěného másla
2lžíceOleje na opečení chleba
Ingredience na salát coleslaw
1/2ksHlávky zelí(přibližně 350g)
1ksMrkev(přibližně 100g)
1/2ksČervené cibule
5lžicMajonézy
1menší lžičkaSoli
2 a 1/2lžíceZakysané smetany
1/2lžíceMedu
1/2lžíceVinného octa
1/2lžičkyČerného mletého pepře
Postup
Příprava masa
V míse si smícháme rajský protlak, cukr, 1 a půl lžíce oleje, vodu a všechno sypké koření.
Dáme si předehřát troubu na 130 stupňů Celsia.
Touto směsí namasírujeme maso.
Olej, který nám zbyl si rozpálíme v hrnci a maso orestujeme ze všech stran.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, vinný ocet a sójovou omáčku.
Jakmile začne podklad masa vřít, maso si přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 3 a půl hodiny.
Během pečení několikrát potřeme omáčkou maso.
Odkryjeme a pečeme opět 30 minut.
Po dopečení necháme 30 minut odpočinout a potom maso vidličkami rozebereme na kousíčky.
Během pečení masa připravíme naan
125g mouky dáme do mísy a do důlku uprostřed mouky dáme klasicky rozdrobené droždí, zalejeme teplejší vodou a zakryté necháme půl hodiny odpočívat, aby vzešel kvásek.
Dále přidáme ostatní ingredience, promícháme a opět necháme 15 minut v klidu.
Těsto prohněteme, případně dodáme mouku, aby nebylo lepivé.
Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a uděláme kuličky. Ty necháme zakryté utěrkou 5 minut odpočinout.
Z každé kuličky uděláme placky tlusté cca 4 mm, které nám padnou na pánev.
Pánev rozpálíme s velmi malým množstvím oleje a olejem pomazané placky pečeme z každé strany tak minutu.
Příprava salátu coleslaw
Nakrájíme nebo nastrouháme zelí, mrkev a cibuli.
Osolíme, zamícháme a necháme v klidu.
Zatím si připravíme dresing tak, že smícháme majonézu, smetanu, vinný ocet a med.
Opepříme, případně dosolíme.
Dresing smícháme s nakrájenou zeleninou a dáme na několik hodin do lednice.
Dokončení
Na jednu půlku ještě teplého chleba naan dáme salát, poté maso a případně bylinky nebo cibulku, pokud máme. Zavřeme a máme hotovo.