Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Olgasmile, Pomazánka: Vaječná pasta se sušenými rajčaty
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pomazánku: vaječnou pastu se sušenými rajčaty
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
10
minut
minut
Celkový čas
15
minut
minut
Porcí
6
porcí
Můžete ji podávat jako chuťovku na večírku nebo jako výživnou snídani
Suroviny
8
vajec
16
půlek
sušených rajčat
(v oleji)
1
cibule
2
lžíce
rajčatového protlaku
2
lžíce
másla
2
lžíce
majonézy
sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vejce uvařte natvrdo (vařte asi 10 minut od bodu varu).
Po uvaření je zchlaďte, oloupejte a vidličkou rozmačkejte nadrobno.
Cibuli nakrájejte najemno.
Sušená rajčata vyjměte z oleje a také je nakrájejte na malé kousky.
Do misky přidejte rozdrcená vejce, nakrájená sušená rajčata, rajčatový protlak, máslo, majonézu a nasekanou cibuli.
Vše důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pro jemnější konzistenci můžete rajčata rozsekat v kuchyňském robotu nebo pomlít na mlýnku.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Svačina
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
jednohubky, oslava, pomazánka, pomazánka ze sušených rajčat, sušená rajčata, vaječná pasta, vejce