Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: Cooky.cz, Recept na domácí pudink z vanilky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pravý domácí Vanilkový pudink
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
Vaříme Vanilkový pudink, délka přípravy 5 minut, délka vaření 25 minut.
Potřebné vybavení
kastrůlek
mísu
Suroviny
500
ml
plnotučného mléka
(je možné dát 250 ml smetany na šlehání a 250 ml plnotučného mléka)
2
lžíce
kukuřičného škrobu
3
lžíce
cukru
vanilkový lusk
4
ks
žloutků
špetka soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.
Následně v kastrůlku zahřejeme mléko (asi 150 ml mléka si necháme stranou) se solí a dření z vanilkového lusku.
Ve zbylém 150 ml mléku rozšleháme škrob a přilijeme tuto směs do teplého mléka v kastrůlku.
Vše společně povaříme za stálého míchání dokud nebude pudink dostatečně hustý.
Na závěr do směsi nalijeme žloutky s cukrem a opět vše povaříme, dokud se cukr nerozpustí.
Máme hotovo, takto hotový pudink nalijeme do připravených misek a zdobíme dle fantazie. Konzumovat můžeme pudink teplý nebo ho nechat vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
80 Kč
Chod:
bezmasé jídlo, Dezert, Moučníky, Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně:
Česká, Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
cukr, domácí pudink, kukuřičný škrob, plnotučné mléko, pudink, smetana, vanilka, vanilkový pudink