Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Příprava a kompletace Pražského koláče se šlehačkovým krémem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Pražský koláč se šlehačkovým krémem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
8
porcí
Tradiční pražský koláč se skládá z kynutého těsta, krému z mascarpone a smetany, ozdobeného drobenkou
Potřebné vybavení
Šlehač
Suroviny
Těsto:
300
g
polohrubé mouky
20
g
droždí
trocha cukru
voda
špetka soli
1
balíček
vanilkového cukru
70
g
rozehřátého sádla
1
žloutek
3
lžíce
krupicového cukru
Drobenka:
3
lžíce
polohrubé mouky
3
lžíce
cukru
1/2
lžičky
skořice
2
lžíce
másla
Krém:
250
g
mascarpone
120
g
cukru
kapka vanilkového extraktu
2
smetany ke šlehání
(200 g, 31 %)
50
g
želatinového ztužovače
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy nasypeme mouku a uprostřed vytvoříme důlek.
Do něj dáme droždí, trochu cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme kvásek vzejít.
Do kvásku přidáme sůl, vanilkový cukr, krupicový cukr a žloutek.
Vymixujeme těsto. Postupně přidáme rozehřáté sádlo a necháme těsto propracovat.
Těsto necháme kynout přibližně hodinu.
Smícháme mouku, cukr, skořici a máslo, dokud nevznikne drobenka.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme je do plátů a posypeme drobenkou.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
V míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem.
Po chvíli přidáme smetanu a želatinový ztužovač a vyšleháme krém.
Vychladlý koláč rozřízneme na půl a naplníme krémem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
drobenka, koláč, krém, pražský koláč, šlehačkový krém