S kvalitním masem jako základem váš guláš určitě oslní svou lahodnou chutí a stane se oblíbeným pokrmem pro celou rodinu
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
1,5kilogramu masa(hovězího nebo vepřového)
3cibule
5stroužků stroužků česneku
2bujóny(hovězí)
1plechovku rajčatového protlaku
2lžičky gulášového koření
1lžičku pálivé papriky
3lžičky sladké papriky
3lžícebramborového škrobu
2papriky
1,5litru vody
sůl, pepř, majoránka
Postup
Nejprve si důkladně omyjeme maso a nakrájíme ho na kostičky vhodné velikosti pro guláš.
Poté pečlivě nakrájíme cibuli i česnek na drobné kousky, abychom zajistili rovnoměrnou distribuci chuti a vůně ve vašem guláši.
Připravíme si vhodný pekáč s poklicí, který umožní masu dostatečně vařit a propečené.
Do pekáče vložíme nakrájené kousky masa, následované cibulí, česnekem a všemi dalšími přísadami, které chceme do guláše přidat. Bujon můžeme přidat do směsi celý, není třeba ho rozmíchat ve vodě, což usnadní proces přípravy.
Vše zalijeme vodou a pečlivě promícháme, aby se všechny ingredience spojily a získaly bohatou chuť a konzistenci.
Pekáč přikryjeme poklicí a vložíme do trouby, kterou jsme již předehřáli na teplotu 180 stupňů Celsia.
Guláš pečeme asi 90 minut, avšak délka pečení může záviset na typu masa a troubě.