Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: tastebazaar, Recept na pusinkovou roládu se žloutkovým krémem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pusinkovou roládu se žloutkovým krémem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Celkový čas
55
minut
minut
Porcí
10
Pečeme pusinkovou roládu s malinami a žloutkovým krémem, celková délka přípravy 55 minut.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Plech
ideálně 30x20 cm
1 Hrnec
Ruční šlehač
Suroviny
200
g
Malin
(nebo jiného ovoce)
300
ml
Mléka
25
g
Mouky
50
g
Mandlové mouky
4
ks
Vejce
200
g
Cukru
1/2
lžičky
Kukuřičného škrobu
1
ks
Vanilkový lusk
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
Z bílků ušleháme pěnu.
Během šlehání postupně přidáváme 100g cukru.
Přidáme mandlovou mouku a vmícháme ji postupně stěrkou.
Sníh dáme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme.
Pečeme v předehřáté troubě do mírného zhnědnutí cca 25 minut.
Po upečení vytáhneme a plech přikryjeme pečícím papírem a vlhkou kuchyňskou utěrkou. V tomto stavu necháme zchladit.
Během pečení si připravíme hrnec, do kterého dáme téměř všechny maliny (pár lžic si dáme stranou na ozdobu).
Do hrnce přidáme 20g cukru a 10 minut vaříme za stálého míchání.
Vedle do menší nádoby odebereme 5 lžic z malin, kde rozpustíme škrob. Následně hmotu vrátíme do hrnce ke zbytku malin.
Povaříme další 3 minuty a odstavíme.
Dále si ušleháme žloutky s 80g cukru, aby nám vzniknul světlý krém.
K žloutků přidáme mouku a mícháme, dokud nemáme homogenní směs.
Dále si v hrnci dáme vařit mléku s podélně rozkrojeným a vydlabaným vanilkovým luskem (vaříme semínka i celý lusk).
Vyvařené vanilkové mléko nalejeme do žloutkového krému a stále mícháme.
Tuto směs dáme opět vařit a mícháme do zhoustnutí o konzistenci pudingu.
Výsledný krém nalejeme do studené misky a zakryjeme potravinářskou fólií, kde bude chladnout.
Pracovní plochu si vyložíme pečícím papírem a posypeme moučkovým cukrem.
Na pečící papír položíme korpus z bílků a potřeme ho vanilkovým krémem.
Na vanilkový krém navrstvíme malinovou směs.
Roládu srolujeme a ozdobíme malinami.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
roláda, valentýn, žloutkový krém