Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: cooky.cz, Recept na Quiche s chřestem - skvělý jarní recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Quiche s chřestem, slaninou a medvědím česnekem
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
3
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
55
minut
minut
Porcí
4
osoby
Pečeme Quiche s chřestem, medvědím česnekem a slaninou. Uvedené množství je pro 4 porce, délka přípravy 20 minut, délka pečení 35 minut.
Potřebné vybavení
Trouba
forma na koláč
Váleček
na vyválení těsta
Suroviny
Těsto:
200
g
hladké mouky
100
g
vychlazeného másla
(rozkrájené na menší části)
5
lžic
studené vody
1/2
lžičky
soli (my použili bylinou sůl s medvědím česnekem)
Náplň:
100
g
mix sýrů (my máme goudu a parmazán)
(nastrouhané na jemno)
150
g
slaniny nebo jiné uzeniny
(nakrájené nadrobno)
3
vejce
sůl a pepř
(na dochucení)
200
g
smetany na šlehání
Na závěr:
300
g
zelený chřest
(rozpůlený a pokrájený na menší části, položíme na náplň)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Těsto:
Do mísy přesypeme hladkou mouku, pokrájené máslo, sůl a studenou vodu.
Vše důkladně prohněteme, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto.
Nyní těsto dáme odpočinout do lednice.
Náplň:
Do větší mísy dáme nastrouhané sýry, vejce, slaninu, smetanu, pokrájený medvědí česnek a sůl.
Vše promícháme.
Pečeme těsto:
Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Vyndáme těsto z lednice a rozválíme na velikost a tvar koláčové formy.
Tip: aby se těsto nepřichytávalo na vál, vyválíme těsto rovnou na pečícím papíru.
Vyválené těsto přeneseme spolu s pečícím papírem do koláčové formy.
Ve formě těsto vytvarujeme dle formy.
Nyní propícháme těsto na dně formy, pomocí vidličky.
Vložíme těsto do trouby a pečeme na 15 minut.
Pečeme celý koláč:
Jakmile těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby.
Na těsto vylijeme směs ze sýrů, smetany, vajec, medvědího česneku a slaniny.
Na povrch náplně položíme rozpůlený chřest.
Vše dáme péct na 20 minut.
Jakmile je povrch koláče zlatavý vyndáme koláč ne mřížku.
Necháme vychladnout a podáváme ještě vlažný či studený.
Nechte si chutnat.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
130 Kč
Chod:
Jednohubka, Pečení, Svačina, Večeře
Kuchyně:
Francouzská
Klíčové slovo:
chřest, medvědí česnek, Quiche, Slaný koláč