Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na retro langoše.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na retro langoš
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
Připravíme si originální langoše s původní recepturou.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Pánev
Suroviny
Ingredience na langoš
500
g
Mouky
250
ml
Mléka
25
g
Čerstvého droždí
(nebo 1 sáček sušeného)
1
lžička
Cukru
2
lžičky
Soli
50
ml
Oleje
Ingredience na česnekový dresing
3
stroužky
Česneku
1
lžíce
Oleje
Voda
Sůl
Ingredience na vrch langoše
Zakysaná smetana
Nastrouhaný sýr
Červená cibule
Salám nebo anglická slanina
Klobása
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do vlažného mléka přidáme droždí s cukrem.
Dáme na teplé místo vzejít kvásek.
Přidáme sůl a mléko. Pořádně prohněteme.
Zakryjeme a dáme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Během kynutí prolisujeme česnek, osolíme ho a podlijeme vodou a olejem.
Nadrobno nakrájíme červenou cibuli.
Nakrájíme salám a klobásu, které orestujeme na pánvi.
Jakmile je těsto nakynuté, mastnýma rukama roztahujeme a odtrháváme těsto tak, abychom získali 1 cm silné placky.
Na rozpáleném oleji smažíme placky z každé strany asi 1 minutu.
Ozdobíme a dochutíme dle našich chutí.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
langoš