Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na nepečené kokosové kostky.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na rychlé nepečené kokosové kostky
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Celkový čas
15
minut
minut
Porcí
1
forma
Připravíme si luxusní kokosový dezert, který je velmi rychlý na přípravu a hodí se i jako záchrana pro návštěvu na poslední chvíli.
Potřebné vybavení
1 Hrnec
1 Mísa
1 Forma 25 x 35 cm
Suroviny
800
g
Sušenek Petit Buerre
(nebo jakékoliv máslové sušenky, které máte vyzkoušené na přípravu zákusků)
Ingredience na krém
2
l
Mléka
3
sáčky
Vanilkového cukru
300
g
Cukru
200
g
Kokosu
200
ml
Sladké smetany
(na šlehání)
100
g
Bílé čokolády
200
g
Jemného kukuřičného škrobu
(např. Gustin)
Zdobení
100
g
Šlehačky v prášku
(prodává se také jako sušená smetana nebo smetana v prášku)
150
ml
Mléka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si připravíme náplň.
Dáme si vařit 1,5 litru mléka s cukrem a vanilkovým cukrem.
Vedle v míse si rozšleháme kukuřičný škrob s 500ml mléka.
Přidáme do horkého mléka v hrnci a vaříme do zhoustnutí.
Přidáme sladkou smetanu, kokos a několik minut dále vaříme.
Přidáme nalámanou bílou čokoládu a počkáme, dokud se zcela nerozpustí.
Do formy naskládáme první vrstvu suchých sušenek a na ně první vrstvu krému.
Takto uděláme celkem 4 vrstvy, končíme tedy krémem.
Přes noc necháme s lednici, aby sušenky krásně změkly.
Vyšleháme šlehačku s mlékem a namažeme na dort.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Sladké
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
dort, kokos, kokosové řezy, nepečený, nepečený dort, zákusek