Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: kilocalorii, Jednoduchá svačina připravená z chleba
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na rychlou a chutnou teplou svačinu, na kterou nám stačí základní ingredience
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
10
minut
minut
Celkový čas
20
minut
minut
Porcí
2
porce
Připravit si rychlou a chutnou teplou svačinku je snadné, stačí chléb, vejce, sýr, salám a bylinky
Potřebné vybavení
Pánev
Miska
Suroviny
3
vejce
tvrdý sýr
kopr, zelená cibule, petržel, česnek
(podle chuti)
salám
4
krajíce
chleba
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do misky rozklepněte vejce.
Přidejte špetku soli a pepře a stroužek česneku, který jste předtím prolisovali.
Ingredience v misce důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
Následně do směsi přidejte drobně nakrájenou zeleninu či bylinky a opět vše důkladně promíchejte.
Poté do směsi přidejte nastrouhaný sýr a najemno nastrouhaný salám.
Vše znovu důkladně promíchejte.
Chlebové plátky namočte do připravené vaječné směsi tak, aby byly z obou stran dobře pokryté.
Připravte pánev, na níž rozehřejte trochu oleje, a chlebové plátky položte na pánev náplní dolů.
Poté na vrch chlebíčků naneste ještě trochu náplně a smažte na středně silném ohni.
Opečte je dozlatova z obou stran, dokud nebudou krásně křupavé.
Hotové obalené chleby před podáváním posypte nadrobno nasekaným koprem nebo petrželkou pro čerstvou chuť a atraktivní vzhled.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Do směsi můžeme pro oživené chutí použít jakoukoliv zeleninu - papriku, cibuli, rajče nebo cuketu.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Snídaně, Svačina
Kuchyně:
Česká, Francouzská
Klíčové slovo:
chléb, chleba ve vajíčku, toast, toust ve vajíčku, vejce