Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Dinnerthendessert, Několik vrstev ovoce a krému
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na rychlý, ale chutný letní dezert - to je Ovocný pohár s krémem a piškotem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Doba odpočinku
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
12
porcí
Užívejte si sladkost a svěžest tohoto dezertu spolu s přáteli a rodinou
Potřebné vybavení
12 Skleniček
Suroviny
2
hrnky
smetany
(pokojové teploty)
1/4
hrnku
moučkového cukru
2
lžičky
vanilkového extraktu
1
balení
vanilkového pudinku
900
gramů
borůvek
900
gramů
jahod
2
lžíce
cukru
1
piškotový korpus
(nakrájený na kousky)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mixéru nalijte smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud smetana nezhoustne.
Do vyšlehané smetany vmíchejte připravený vanilkový pudink.
Smíchejte borůvky a jahody s dvěma lžícemi cukru v misce. Nechte ovoce asi 5 minut odležet, aby se uvolnila šťáva a ovoce změklo.
Na dno každé skleničky dejte vrstvu korpusu nakrájeného na kostky.
Na vrstvu korpusu naneste část smetanového krému s pudinkem.
Na smetanovou vrstvu rovnoměrně rozložte část připraveného ovoce.
Tento postup opakujte ještě jednou, aby vznikly dvě vrstvy.
Zakončete trifle velkou vrstvou čerstvého ovoce, které dodá dezertu svěží a barevný vzhled.
Před podáváním dejte trifle alespoň na jednu hodinu do lednice, aby se chutě propojily a dezert se dobře vychladil.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
bobulové ovoce, cukrářské piškoty, krém, lensí ovoce, lesní plody, Ovoce, ovocný pohár, vanilkový krém