Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Rychlý a snadný švestkový koláč s drobenkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na rychlý švestkový koláč s drobenkou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
44
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
12
porcí
Jednoduchý a chutný koláč se švestkami, jogurtem a máslovou drobenkou
Potřebné vybavení
Ruční šlehač
Forma nebo plech
Suroviny
Ingredience na těsto
160
g
cukru
100
g
másla
(změklého )
1/2
lžičky
vanilkového cukru nebo extraktu
3
vejce
100
g
jogurtu nebo zakysané smetany
1
lžička
prášku do pečiva
280
g
hladké mouky
10–12
švestek
(nakrájených na poloviny a bez pecek)
Ingredience na drobenku
3
lžíce
hladké mouky
2
lžíce
cukru
40
g
másla
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy přidejte cukr, změklé máslo a vanilkový cukr. Šlehejte mixérem po dobu 1 minuty, dokud směs nebude krémová.
Přidejte vejce, jedno po druhém, a šlehejte, dokud není směs hladká.
Přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Poté postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Šlehejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Formu na pečení vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete.
Čtvrtiny švestek rozložte na těsto.
V malé misce smíchejte mouku, cukr a máslo. Prsty zpracujte do drobenky a poté ji rovnoměrně nasypte na vrch koláče.
Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Koláč nechte vychladnout, poté jej nakrájejte a podávejte.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká, Mezinárodní
Klíčové slovo:
drobenka, koláč, rychlý koláč, švestkový koláč, švestky