Připravíme nepečený dort se spoustou ovoce a čokolády. Celková doba přípravy 20 minut.
Potřebné vybavení
1 Menší hrnec
1 Forma na vrstvení dortu
Ruční šlehač
Suroviny
500gŠlehačky v prášku
400gČokolády
600gSušenek Petit Buerre(nebo jiných máslových sušenek)
1kgJahod nebo malin
10lžicCukru
3ksJahodové nebo malinové pudingy
200mlPomerančové šťávy
200mlVody
Olej
Postup
V hrnci smícháme jahody nebo maliny s cukrem a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Vedle si smícháme 3 pudingy s 2 dcl vody a směs přidáme k ovocné směsi s cukrem, kterou s pudingem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Pudingovou směs necháme vychladnout a rozdělíme na 4 stejné části.
Dle návodu vyšleháme šlehačku a taktéž rozdělíme na 4 stejné části.
Vezmeme 200g máslových sušenek a namočíme je do pomerančové šťávy.
Namočené sušenky rovnoměrně rozložíme do formy.
Rozpustíme si prvních 100g čokolády se 2 lžícemi oleje a polejeme sušenky ve formě.
Vložíme na cca 5 minut do lednice do ztuhnutí a následně potřeme 1 částí pudingové směsi a na to 1 částí šlehačky.
Další vrstva je úplně stejná, tedy: Z dalších 100g rozpuštěné čokolády s 2 lžícemi oleje, kterou nalejeme na sušenky, 1 část pudingové směsi a 1 části šlehačky.
Takto opakujeme ještě 2x. vzniknou nám tedy celkem 4 vrstvy.
Ozdobíme ovocem, nastrouhanou čokoládou nebo oříšky.