Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: zenyvmeste, Restování
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na slané flíčky se zelím, rychlý a chutný recept
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
40
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
6
porcí
Chutný pokrm připravíme jen z několika surovin – těstovin, zelí a slaniny
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
1
hlávka
bílého zelí
(menší hlávka cca 1 kg )
400
gramů
těstovin
(flíčky (případně jiný druh))
2
cibule
100
gramů
slaniny
máslo
(podle potřeby)
1
polévková lžíce
krystalového cukru
sůl, mletý pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Pečlivě očistíme hlávkové bílé zelí od košťálu a následně ho nastrouháme nebo nakrájíme na tenké proužky či malé kostičky.
Cibuli nasekáme na jemno a slaninu, ze které jsme odstranili kůži, nakrájíme na malé kousky.
Na rozpálené větší pánvi necháme rozpustit kousky slaniny spolu s cibulí.
Obsah pánve restujeme zhruba 5 minut, během kterých slanina uvolní tuk a cibule začne vonět.
Poté přidáme nastrouhané zelí.
Pro karamelovou chuť přidáme cukr a podle chuti osolíme.
Během dušení zelí si připravíme flíčky nebo jiný typ těstovin podle instrukcí na obalu.
Uvařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou a přidáme je k dušenému zelí.
Pokud se vám zdá směs těstovin a zelí příliš suchá, můžete přidat kousek syrového másla.
Prohřáté flíčky se sladkým zelím podáváme ihned.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Slovenská
Klíčové slovo:
anglická slanina, fleky, flíčky, hlávkové zelí, těstoviny