Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na slané koblihy s játry a bramborami.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na slané koblihy s játry a bramborami
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
Porcí
30
ks
Připravujeme slané koblihy plněné játry a bramborami, délka přípravy 2 hodiny.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Hrnec
1 Pánev
Mlýnek na maso
Suroviny
500
g
Brambor
800
g
Mouky
250
g
Kuřecích jater
1
ks
Cibule
60
g
Másla
2
lžíce
Oleje
1
lžička
Droždí v prášku
1/2
lžíce
Soli
1
lžíce
Cukru
1
ks
Bobkový list
Kopr, mletý černý pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupané brambory uvaříme.
Do mísy si nalijeme 500 ml bramborového vývaru.
Přidáme a rozpustíme v něm máslo.
Přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje., droždí, sůl a cukr.
Vše pořádně promícháme.
Postupně přidáme mouku a vytvoříme těsto.
Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 45 minut kynout.
Mezitím si na pánvi orestujeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli.
Také si uvaříme omytá játra se solí a bobkovým listem.
Játra a i brambory necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Nyní brambory i játra pomeleme na mlýnku na maso.
Do namleté směsi přidáme orestovanou cibuli, nasekaný kopr, špetku soli a pepře.
Vše promícháme.
Vykynuté těsto naolejovanýma rukama prohněteme a rozdělíme na 30 stejných kusů.
každý kousek vytvarujeme do plochého cca 10 cm velkého kulatého koláčku,
Na střed dáme lžící směs.
Z obou stran spojíme navrchu a tím vytvoříme koblihu.
Na rozpáleném oleji smažíme koblihy dozlatova.
Vyndáváme na papírové utěrky.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Příloha, Večeře
Kuchyně:
Balkánská
Klíčové slovo:
játra, plněné koblihy, slané koblihy