Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: Ilona Mikulecká, Připravené preclíky na plechu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na slané pečené preclíky snadno a rychle
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Doba odpočinku a kynutí
30
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
10
minut
minut
Porcí
50
kusů
Křupavé preclíky jsou potírané směsí vajec a mléka a pečené do zlatova
Suroviny
250
gramů
másla
250
gramů
strouhaného sýra
250
gramů
hladké mouky
3/4
balení
droždí
(cca 7 gramů)
125
mililitrů
teplého mléka
2
vejce
(smíchaná s 1 lžící mléka)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Utřete máslo s nastrouhaným sýrem do hladka. Přidejte mouku a droždí namočené v teplém mléce.
Všechny ingredience dobře prohněťte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na 20 minut.
Po vyjmutí těsta z lednice rozválejte těsto na plát silný přibližně 0,5 cm.
Vytvarujte jednotlivé preclíky.
Preclíky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem nebo potřete máslem a posypte moukou.
Potřete preclíky směsí vajec a mléka pomocí štětce.
Kynutí: Nechte preclíky na plechu kynout přibližně 10 minut.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vložte preclíky do trouby a pečte je, dokud nejsou zlatavé a křupavé na povrchu, což trvá přibližně 15-20 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
droždí, preclík, těsto