Vaříme smažené kapustové karbanátky s uzeným masem, uvedené množství je na 4 porce. Délka přípravy 30 minut, délka smažení 20 minut. Jako přílohu jsme servírovali křenové zelí.
Potřebné vybavení
Pánev
varnou desku
Hrnec
prkýnko
Nůž
Suroviny
500gkapusty(nakrouhaná na čtvrtky)
250guzené maso(nakrájené na kostičky)
1ksstřední cibule(najemno pokrájená)
3stroužkyčesneku(prolisovaný)
2ksvejce
200gstrouhanky(z toho 100 g na obalení)
1lžícemajoránky
2kstoastového chleba(nakrájený na kostičky)
mléko(na namočení toastového chleba)
sůl a pepř(na dochucení)
olej(na smažení)
Postup
Nakrájenou kapustu, bez košťálu, povařte chvíli ve vroucí osolené vodě. Jakmile je měkká, ale ne rozvařená, scedíme vodu a pořádně necháme kapustu okapat.
Pokrájený toastový chléb namočíme do mléka, přebytečné mléko slijeme.
Nyní si rozehřejeme pánev s 1 lžící oleje a orestujeme uzené maso s pokrájenou cibulí.
Po 2 minutách přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Jakmile se česnek s majoránkou rozvoní, sundáme pánev z plotýnky.
Okapanou kapustu nakrájíme co nejvíce nadrobno a dáme do velké mísy.
Ke kapustě přidáme ostatní suroviny uzené maso s bylinkami, namočený toastový chléb, vejce a polovinu strouhanky.
Vše důkladně promícháme a do čisté pánve dáme cca 2-3cm oleje.
Mezitím si vytvarujeme ze směsi karbanátky. Karbanátky tvoříme pomocí navlhčených rukou a následně obalíme ve strouhance.
Jakmile je olej rozehřátý dáme do něj vytvarované karbanátky.