Smažené kuře připravené tak, jak jej máme rádi, tzn. krásně dokřupava
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
Ingredience potřebné na marinování:
500 gramů kuřecího masa
1000mililitrů vody
1polévková lžícecukru
1,5 lžičky soli
Směs na obalování:
240 gramů hladké mouky
60 gramů kukuřičného škrobu
1 polévková lžícechilli
1polévková lžícesušeného česneku
1polévková lžícesušené cibule
1polévková lžícečerného pepře
1/2lžičkysoli
1polévková lžíceprášku do pečiva
Ingredience potřebné na smažení:
2vejce
100 mililitrů vody
Postup
Kuře nejprve očistíme a omyjeme .
Nalijeme do hrnce vodu, přidáme sůl a cukr. Kuře potom ponoříme do této marinády a necháme ho odpočívat po dobu šesti hodin.
Ve velké misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sůl, sušený česnek, mleté chilli, sušenou cibuli a mletý černý pepř.
Do druhé mísy nasypte polovinu mouky, přidejte vejce a vodu. Poté směs velmi důkladně promíchejte, aby vznikla hladká a homogenní konzistence.
Kuřecí kousky poté položíme na papírovou utěrku a pečlivě je osušíme, aby nebyly příliš vlhké.
Poté je opatrně obalíme nejprve ve vaječné směsi a poté v mouce, aby byly rovnoměrně pokryté.
Nalijeme olej do hluboké pánve a zahřejeme ho na středním plameni. Jakmile je olej dostatečně rozpálený, opatrně přidáme obalené kousky kuřete do pánve a začneme je smažit.
Smažíme je dozlatova a křupava, což obvykle trvá asi 15 minut, ale doba přípravy se může lišit v závislosti na velikosti a tloušťce kuřecích kousků.