Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Sýr potřebný na kotletu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na smaženou čtyř-sýrovou kotletu - Kulinářský Zážitek Přímo z Vaší Kuchyně
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
4
porce
Křupavá kotleta s několika sýry je zaručeným úspěchem na povedený oběd
Potřebné vybavení
Pánev
Miska
Suroviny
8
plátků
kotlety
sůl, mouka, vejce, strouhanka
olej
(na smažení )
2
decilitry
rajčatové omáčky
oregano, bazalka, tymián
1
velká špetka
soli
1-2
lžičky
cukru
150
gramů
strouhané mozzarelly
50 -100
gramů
uzeného sýra
10 -150
gramů
sýru feta
100
gramů
nivy nebo gorgonzoly
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V malém hrnci smíchejte rajčatovou omáčku s cukrem, solí a bylinkami a vařte několik minut.
Omáčku odstavte a nechte ji odpočinout.
Maso naklepejte, osolte a nechte chvíli odpočinout.
Maso obalte tradičním způsobem (mouka, vejce, strouhanka) a opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Smažené maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Na každý plátek masa rozetřete rajčatovou omáčku a hojně posypte směsí nastrouhaných sýrů.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 10-15 minut, dokud sýr nezhnědne a nerozpustí se.
Podávejte s volbou salátu a bramborové přílohy dle chuti.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Kotlety můžete nahradit kuřecími stehny.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
čtyřsýrový řízek, Feta sýr, kotleta, mozzarella, řízek, sýr, uzený sýr