Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Smetanovo - rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Smetanovo - rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
osoby
Suroviny
1/3
hrnku
extra panenského olivového oleje
(extra virgin)
6-8
stroužků
česneku
(oloupaných a lehce rozdrcených)
500
g
cherry rajčat
1/2
lžičky
sladké papriky
1
lžička
soli
1/2
lžičky
čerstvě namletého pepře
1/2
hrnku
smetany na vaření
1
balení
bramborových noků
(500g)
1
balení
čerstvé mozzarelly
1/2
hrnku
čerstvých lístků bazalky
(pokrájených)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Začněme tím, že přivedeme k varu osolenou vodou
Mezitím rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi
Přidáme rozdrcený česnek a vaříme, dokud nezačne vonět, asi 2 minuty
Pak přidáme rajčata - vcelku, pokud nebudete mít cherry rajčata, pak je nakrájíme
Vaříme za občasného míchání, dokud se většina rajčat nerozpadne, to bude trvat asi 10 až 12 minut
Omáčku dochutíme červenou paprikou, solí a pepřem
Nyní přidáme smetanu a vše společně povaříme
Jakmile vodu přivedeme k varu, přidáme noky a vaříme podle návodu na obalu
Po uvaření noků si asi ½ šálku vody ponecháme a zbytek scedíme
Uvařené noky a vodu z nich přidáme do pánve s rajčatovou omáčkou a průběžně mícháme, dokud omáčka nezhoustne, asi 2 minuty
Nyní je čas na vmíchání čerstvé bazalky, malou část si necháme na ozdobu
Mozzarellu nalámeme na kousky a rovnoměrně rozprostřeme
Dobrou chuť!
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
používáme čerstvá rajčata místo těch z plechovky. Při vaření sice neušetříme čas, ale takto nám to více chutná :)
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
do 150 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Italská
Klíčové slovo:
gnocchi, noky