Svěží citronová chuť a šťavnatá jablka dělají z tohoto koláče nezapomenutelnou pochoutku
Potřebné vybavení
Plech
ruční mixér
Suroviny
4jablka
3vejce
120gramůcukru
8gramůvanilkového cukru
80mililitrůslunečnicového oleje
100mililitrůmléka
200gramůmouky
11gramůprášku do pečiva
šťáva z půlky citronu
Postup
Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na tenké plátky. Pro snadnější práci můžete použít škrabku.
Plátky jablek pokapejte šťávou z půlky citronu, aby nezhnědly, a odložte stranou.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny.
Postupně přidávejte slunečnicový olej, mléko a jemně nastrouhanou kůru z bio citronu, přičemž stále šlehejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Do směsi postupně přidávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promíchávejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Plech na pečení vymažte trochou másla. Na dno formy rovnoměrně nasypte lžíci cukru.
Na dno formy naskládejte plátky jablek. Pro usnadnění práce můžete jablka zamíchat přímo do těsta a to poté rovnoměrně rozetřít na plech.
Předehřejte troubu na 170°C.
Koláč pečte asi 35 minut, dokud není povrch zlatavý a těsto neprojde testem se špejlí.