Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na tradiční špagety s rajčatovou omáčkou a mletým hovězím masem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na špagety s rajčatovou omáčkou s hovězím masem a parmazánem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
45
minut
minut
Porcí
4
osoby
Uvaříme si tradiční špagety s chutnou rajčatovou omáčkou a s hovězím mletým masem.
Potřebné vybavení
1 Větší hrnec
1 Rendlík nebo pánev
Suroviny
300
g
Špaget
200
g
Loupaných rajčat
100
g
Mrkve
300
g
Mletého hovězího masa
1
ks
Cibule
3
lžíce
Oleje
40
g
Parmazánu
2
stroužky
Česneku
20
g
Rajčatového protlaku
200
g
Žampionů
(volitelné dle chutí)
50
g
Pancetty
(volitelné dle chuti)
Bazalka, oregano, sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Špagety vložte do silně osolené vroucí vody tak, aby byly celé ponořené.
Vařte dle návodu tak, aby se nepřevařily.
V rendlíku si rozpálíme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
Nastrouháme si mrkev a společně s mletým masem přidáme k cibuli.
Masovou směs podusíme 10 minut.
Jakmile je maso opečené, přidáme najemno nakrájené stroužky česneku.
Podusíme dalších 8 minut, přidáme nakrájené žampiony a dochutíme kořením a bylinkami.
Dusíme dalších 5 minut a jakmile žampiony změknout, přidáme rajčata a protlak.
Špagety naservírujeme a přelijeme rajčatovou směsí.
Posypeme parmazánem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Máte vlastní recept
na těstoviny, který byste chtěli ostatním ukázat?
Vložit recept na web můžete
zde
a ostatní budou vařit podle Vás
.
Autor:
Amálie Kratochovílová
Cena:
115 Kč
Chod:
Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
mleté maso, špagety, těstoviny