Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Autor a obrázek: Michal B., Špaldové palačinky s borůvkovým žahourem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Špaldové palačinky s borůvkovým žahourem
Autor receptu:
Michal Běhounek
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
25
minut
minut
Porcí
3
porce
Není nad klasickou snídani v podobě palačinek, které si můžeme připravit i v poněkud netradiční formě, a to s borůvkovým žahourem.
Suroviny
Suroviny a palačinky:
150
g
Špaldová mouka
300
ml
Polotučné mléko
2
ks
Vejce
1/2
čajové lžičky
Sůl
1
polévková lžíce
Cukr
5
g
Másla
2
polévkové lžíce
Slunečnicový olej
(na smažení - 2 až 3 polévkové lžíce)
Suroviny na žahour:
300
g
Borůvky
(čerstvé nebo mražené)
2
polévkové lžíce
Cukr
1
lžíce
Citronová šťáva
50
ml
Voda
1
lžíce
Bramborový škrob
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smícháme špaldovou mouku, mléko, vejce, sůl a cukr, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto.
Těsto poté necháme 10 minut odpočinout v lednici.
Na pánvi rozpálíme trochu slunečnicového oleje a nalijeme zhruba jednu polévkovou naběračku těsta (toto množství odpovídá jedné palačince).
Smažíme palačinky z obou stran dozlatova zhruba 2 až 3 minuty .
Po usmažení palačinek dáme borůvky do kastrolu, přidáme cukr, citronovou šťávu, polovinu vody a přivedeme k varu.
Zbylou vodu smícháme s jednou lžící bramborového škrobu.
Po dosažení varu přidáme škrobovou směs a povaříme do zhoustnutí, asi 2–3 minuty.
Hotové palačinky podáváme přelité borůvkovým žahourem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Michal Běhounek
Chod:
Snídaně
Kuchyně:
Česká kuchyně
Klíčové slovo:
palačinkové těsto, palačinky, špaldová mouka, špaldové palačinky, žahour