Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Kilocalorii, Recept na ananasovou roládu s lahodným krémem uvnitř.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na šťavnatou ananasovou roládu s krémem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
3
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
3
hodiny
hodiny
50
minut
minut
Připravujeme exotickou roládu s ananasem a krémem, délka přípravy 3h 30min.
Potřebné vybavení
1 Plech na pečení
2 mísy
Suroviny
Ingredience na rolku z těsta
135
g
Mouky
4
ks
Vejce
100
g
Cukru
1
ampulka
Vanilkové esence
2
lžíce
Mrkvové šťávy
2
lžíce
Oleje
Špetka prášku do pečiva
Špetka soli
Ingredience na krém
250
g
Mascarpone
250
g
Šlehačky
2
konzervy
Koleček ananasu
(nebo celý čerstvý ananas)
150
g
Nastrouhané čokolády
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava korpusu
Žloutky si utřeme v míse s vanilkovou esencí a olejem, dokud nevznikne bílá hmota.
V druhé míse si ušleháme bílky se špetkou soli a cukrem.
Na tuto pěnu nalijeme směs ze žloutků, kterou jsme si předtím připravili a ušleháme do hladka.
Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mrkvovou šťávu.
Mícháme stěrkou, dokud nám nevznikne homogenní hmota.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut.
Po vyndání z trouby vyndáme těsto i s pečícím papírem a přeložíme na mokrou utěrku.
Do utěrky i s pečícím papírem zarolujeme a necháme zchladnout.
Příprava krému
Ušleháme si šlehačku.
Několik koleček ananasu odkapaných od šťávy si nakrájíme nadrobno.
Část šlehačky a zbylá kolečka ananasu si necháme na ozdobu.
V misce si smícháme šlehačku, mascarpone, nakrájené kousky ananasu a 100g nastrouhané čokolády.
Dokončení
Korpus si rozbalíme a odstraníme pečící papír.
Korpus potřeme krémem a opět zarolujeme, ideálně co nejpevněji.
Roládu zabalíme do pečícího papíru a potom do potravinářské fólie.
Dáme na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí vybalíme a dáme na servírovací podnos.
Dozdobíme zbylými kolečky ananasu, šlehačku a nastrouhanou čokoládou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Sladké
Kuchyně:
exotická
Klíčové slovo:
ananas, roláda