Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: savoriurbane, Řezy s jahodovým krémem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na stracciatella kremšnit řezy s jahodami a vanilkovým krémem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Čas vaření
20
minut
minut
Doba odpočinku
8
hodiny
hodiny
Celkový čas
9
hodiny
hodiny
20
minut
minut
Porcí
12
porcí
Tento recept je ideální pro zvláštní příležitosti, ale také pro chvíle, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Kuchyňský robot
Suroviny
550-600
gramů
listového těsta
700
gramů
vanilkovového krému
6
žloutků
150
gramů
cukru
55
gramů
kukuřičného škrobu
špetka soli
1
vanilkový lusk
(nebo 2 lžičky extraktu)
500
mililitrů
mléka
800
mililitrů
smetany ke šlehání
40
gramů
moučkového cukru
1
sáček
vanilkového cukru
20
gramů
želatiny
800
gramů
jahod nebo malin
1-2
lžíce
moučkového cukru s vanilkou
(na ozdobu)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Uvařte vanilkový krém a nalijte ho do široké nádoby vyložené potravinářskou fólií.
Přikryjte krém další vrstvou fólie, aby se nevytvořila krusta.
Nechte krém vychladnout při pokojové teplotě, poté vložte do lednice na 4-5 hodin nebo přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Rozválejte 2 placky listového těsta (cca 40×25 cm) a propíchejte je vidličkou.
Položte placky na plechy vyložené pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě cca 20 minut do zlatohněda.
Nechte placky vychladnout.
Vyšlehejte vanilkový krém a šlehačku.
Do vanilkového krému postupně vmíchávejte šlehačku, nejprve 1/3, poté další třetinu a nakonec zbytek.
Přidejte kousky čokolády do krému a jemně promíchejte.
Jahody omyjte a osušte. Nakrájejte jahody na čtvrtky.
Hydratujte želatinu ve studené vodě po dobu 10 minut.
Zahřejte želatinu na mírném ohni do 60 °C a nechte vychladnout na 28-30 °C.
Smíchejte trochu krému s želatinou, poté přidejte zbytek krému a promíchejte.
Na první plát těsta rozetřete krém s kousky čokolády a jahodami.
Přikryjte druhým plátem těsta.
Zakryjte fólií a nechte v lednici 3-4 hodiny nebo přes noc.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká, Francouzská
Klíčové slovo:
čokoláda, dort na plech, jahody, krém, kremeš, kremšnyt, listové těsto, Ovoce, řezy na plech, šlehačka, želatina