Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Stracciatellový zákusek s tvarohem a kakaem - připravený ze špaldové mouky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na stracciatellový víkendový zákusek s tvarohem a čokoládou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
10
porcí
Nadýchaný zdravý koláč s tvarohovým krémem a čokoládou, který si zamilujete
Potřebné vybavení
Šlehač
forma 20x22 cm
Suroviny
Na těsto:
10
lžic
Hladká celozrnná špaldová mouka
1
lžíce
Prášek do pečiva
2
lžíce
Kakao
4
Vejce
6
lžic
Třtinový cukr
1/8
šálku
Voda
Na krém:
250
g
Jemný tvaroh/řecký jogurt
1–2
lžičky
Vanilkový extrakt
Sladidlo
(dle chuti)
Kousek hořké čokolády
Domácí jahodový džem
(volitelné)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, žloutky smícháme s cukrem.
Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, přidáme k žloutkům a zředíme vodou. Nakonec jemně vmícháme bílky.
Pečeme při 170 °C 45 minut.
Vychladlý koláč potřeme džemem a tvarohovým krémem.
Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou a servírujeme.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
cuketa, koláč, straciatella, tvaroh, zákusek