Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: pexels.com, ingredience potřebná na studený salát
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Studený salát s s houbami a jablkem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
čas odpočinku v ledničce
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
15
minut
minut
Porcí
4
porce
Chutný studený salát, který je neobvyklý svou chuťovou kombinací
Potřebné vybavení
Miska
Tyčový mixér.
Suroviny
Ingredience potřebné na salát:
4
kusy
vařených brambor
1
sklenice
hrášku
2
kusy
cibule
3
kusy
mrkve
500
gramů
konzervovaných hub
1
kus
jablka
2
kusy
nakládané okurky
Ingredience potřebné na majonézu:
5
gramů
cukru krystalu
80
mililitrů
šťávy z konzervovaného hrášku
200
mililitrů
slunečnicového oleje
5
mililitrů
octa
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Brambory a mrkve uvařte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Jablko omyjte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostičky.
Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi na troše oleje orestujte společně s jemně nakrájenou cibulí, dokud houby nezměknou.
Všechnu připravenou zeleninu, jablko a orestované houby důkladně smíchejte v míse.
Do sklenice mixéru nalijte ocet, hráškovou šťávu, sůl a cukr.
Mixujte mixérem a postupně, ve velmi tenkém proudu, přilévejte olej, dokud směs nezhoustne a nevznikne majonéza.
Hotovou majonézu smíchejte se salátem a nechte vychladit v lednici.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pokud chcete zabránit zhnědnutí, pokapejte jablko citronovou šťávou.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 40 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
houby, jablka, salát, vegetariánská kuchyně