Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: slovakcooking, Lahodné karbanátky plněné sýrem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na sýrovo masové karbanátky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
kusy
Karbanátky se sýrem jsou skvělým jídlem, které potěší každého člena rodiny. Rychlé hlavní jídlo do 30 minut.
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
500
gramů
mleté vepřové nebo hovězí maso
100
gramů
strouhaného sýra Eidam
1
vejce
sůl, pepř
olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smíchejte mleté maso se solí a pepřem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
Maso si rozprostřete na pracovní desku a vyklepněte k němu vejce. To do mletého masa pečlivě vpracujte.
Z masové směsi vytvořte 4 kuličky. Každou kuličku v dlaních vyválejte a poté ji zploštěte.
Do středu každého kousku masa umístěte strouhaný sýr a opět vytvořte kuličku.
Každý připravený kousek masa mírně stiskněte, aby vám vznikly oválné placičky.
Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Vložte placičky na pánev a smažte je.
Smažte celkem asi 15 minut, každých pár minut je obraťte, aby byly rovnoměrně propečené.
Po dokončení smažení položte placičky na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
Hotové karbanátky podávejte s vařenými bramborami, dušeným hráškem a mrkví.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká, Slovenská
Klíčové slovo:
karbanátky, masové karbanátky, strouhaný sýr