Tato barevná kombinace čerstvé zeleniny, delikátních těstovin a pikantního dresinku dodá vaší stravě nový rozměr
Potřebné vybavení
Miska
Hrnec
Suroviny
225 gramůtěstovin
1šálek cherry rajčat
1okurka
1paprika
1/4šálku červené cibule
1/4šálku černých oliv
1/4šálku nasekané čerstvé petrželky(na ozdobu)
1/4sýra feta nebo strouhaného parmezánu
Ingredience potřebné na dresink:
1/4šálku olivového oleje
2lžíce červeného vinného octa
1lžička dijonské hořčice
1stroužek česneku
1/2lžičky sušeného oregana
sůl a pepř
Postup
Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte těstoviny a vařte je dle pokynů na balení, až budou al dente.
Poté je sceďte a okamžitě propláchněte studenou vodou.
Během vaření těstovin si připravte zeleninu.
Cherry rajčata rozřízněte na poloviny, okurku a papriku nakrájejte na malé kostičky, červenou cibuli pokrájejte jemně a olivy na kolečka.
Veškerou připravenou zeleninu dejte do velké mísy.
V menší misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, dijonskou hořčici, rozdrcený česnek, sušené oregano, sůl a pepř, dokud se ingredience nespojí do hladké zálivky.
K vychladlým těstovinám přidejte připravenou zeleninu.
Celé to zalijte připravenou zálivkou a jemně promíchejte, aby se chutě propojily.
Salát ozdobte nasekanou petrželkou a posypte rozdrobeným sýrem feta nebo parmazánem dle vaší chuti.
Salát můžete servírovat ihned, nebo jej pro lepší propojení chutí nechte v chladu alespoň 30 minut.