Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Těstoviny na přípravu lahodné večeře
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na těstoviny s mletým masem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Pokud máte rádi těstoviny s plnou chutí, určitě tento recept vyzkoušejte
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
800
gramů
mletého masa
(hovězí nebo vepřové, případně jejich mix )
1
litr
vývaru
100
mililitrů
smetany
100
gramů
rajčatového protlaku
2
cibule
3
mrkve
2
petržele
3
stonky
řapíkatého celeru
sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Stejně tak oloupejte a nakrájejte mrkev, celer a kořen petržele.
V hrnci rozehřejte 3 lžíce oleje nebo másla. Přidejte cibuli, celer, petržel a mrkev.
Zeleninu smažte na mírném ohni, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.
K zelenině přidejte mleté maso.
Jakmile maso zhnědne, přidejte vývar.
Nechte směs vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
Po 20 minutách přidejte smetanu a rajčatový protlak. Nezapomeňte omáčku dochutit solí a pepřem.
Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
Uvařené těstoviny smíchejte s připravenou omáčkou v hrnci.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pokud nemáte po ruce vývar, můžete použít bujón nebo i vodu, ale vývar je lepší.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
mleté maso, rajčatový protlak, těstovinový salát, těstoviny, těstoviny s masem