Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Domácí kebab z mletého masa plný kořeněných chutí
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na tradiční kebab připravený doma
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
23
minut
minut
Čas vaření
12
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
8
porcí
Vyzkoušejte tento recept a užijte si domácí kebab plný autentických chutí
Potřebné vybavení
Špejle
Suroviny
450
gramů
vepřové krkovice
400
gramů
kuřecího filetu
1/2
cibule
1/2
papriky
25
gramů
koriandru
3
stroužky
česneku
80
gramů
másla
1
lžička
mleté papriky
1
lžička
pískavice modré
1/2
lžičky
šafránu
1/2
lžičky
semínek koriandru
1
lžička
soli
1/2
lžičky
černého pepře
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Papriku a cibuli protlačte mlýnkem na maso.
Směs vložte do síta a nechte ji okapat, aby se odstranila přebytečná šťáva.
Nasekejte čerstvý koriandr a česnek nadrobno.
Vepřové a kuřecí maso umelte v mlýnku na maso s hrubým mletím.
V misce smíchejte mleté maso se směsí zeleniny, nasekanými bylinkami, česnekem a koriandrem.
Přidejte máslo pokojové teploty a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Předem namočte špejle ve vodě.
Na špejle napíchněte mleté maso a vytvarujte kebab do podlouhlých tvarů.
Předehřejte troubu na maximální teplotu a zapněte konvekci.
Kebab položte na mřížku v troubě a pod ni umístěte plech na zachycení šťávy.
Pečte kebab přibližně 12 minut, dokud není dobře propečený a zlatavý.
Vyjměte kebab z trouby a nechte chvíli odpočinout.
Podávejte s oblíbenými přílohami, jako je čerstvý zeleninový salát, pita chléb nebo rýže.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Řecká, turecká
Klíčové slovo:
domácí kebab, kebab, koření, mleté maso, pečený kebab