Lahodné těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, plné středomořských chutí
Potřebné vybavení
Hluboká pánev
Velký hrnec na těstoviny
Suroviny
225gdlouhých těstovin (bucatini, linguine nebo špagety)
1hrnek sušených rajčat
1polévková lžícekaparů
3stroužky česneku(oloupané)
6ančoviček
¼hrnku extra panenského olivového oleje
1sklenice tuňáka v olivovém oleji
⅔hrnku rozmixovaných oliv
1polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky
sůl
Postup
Do velké pánve přidejte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte 2 lžičky soli.
Těstoviny vařte o 2 až 3 minuty méně, než je uvedeno na obalu, aby byly al dente. Než je scedíte, uchovejte si 1,5 šálku vody z těstovin.
Pokud používáte kuchyňský robot, zpracujte sušená rajčata, kapary, česnek, ančovičky a olivový olej do hladké pasty. Pokud nemáte robot, nasekejte ingredience ručně a smíchejte s olejem.
Na středním plameni přidejte rajčatovou pastu do pánve a za stálého míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud mírně neztmavne a nezavoní.
Snižte teplotu na středně nízkou a postupně zašlehejte odloženou vodu z těstovin, aby vznikla tekutá omáčka.
Nakrájejte tuňáka na větší kousky a přidejte ho spolu s olivami a olejem z tuňáka do pánve. Promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
Do omáčky přidejte těstoviny a vařte další 1 až 2 minuty. Hotové těstoviny posypte petrželkou a podávejte.