Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na tvarohové lívance
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
20
minut
minut
Porcí
4
porce
Servírujeme s vrstvou bílého jogurtu a čerstvými borůvkami a jahodami
Potřebné vybavení
Lívanečník - neboli pánev na lívance
Suroviny
250
g
tvarohu
200
ml
mléka
(pokud budete mít příliš husté těsto přidejte více mléka)
2
vejce
2
lžičky
kypřícího prášku
1
balíček
vanilkového cukru
200
g
hladké mouky
přepuštěné máslo na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Připravíme si těsto na lívance
Připravíme si větší mísu vyšleháme vejce s cukrem, následně přidáme tvaroh a mléko, vše promícháme
Jakmile jsou ingredience propojené přimícháme mouku s kypřícím práškem. Důkladně vše promícháme
Pokud máte těsto příliš husté přilijte více mléka. Těsto má být hustší než na palačinky
Usmažíme si z těsta lívance
Rozpálíme si pánev (ideálně pánev na lívance), dáme lžičku másla a smažíme lívance z obou stran do zlatova. Nechte si chutnat!
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
60 Kč
Chod:
Dezert, Snídaně
Kuchyně:
Americká, Česká
Klíčové slovo:
lívance, tvaroh, tvarohové lívance